Colheita is een port die gemaakt is van druiven uit één oogstjaar. De port bestaat uit één type druif en wordt niet gemengd met andere druiven. De port is om deze reden van hoge kwaliteit met eigen volle smaak.
Bezig met laden...
  • access_time Voor 17.00 besteld, zelfde dag verzonden
  • place Ook afhalen in onze winkel in Zwolle
  • local_shipping Vanaf € 60,- gratis bezorging in heel NL

Verschil White Colheita port en Tawny port

White Colheita wordt gemaakt van witte druiven. Tawny, ook wel Colheita, wordt gemaakt van rode druiven. Het woord Colheita verwijst naar de kwaliteit van deze port, Colheita staat voor oogst. Dit toont aan dat de druiven afkomstig zijn uit één oogst. Er wordt gebruik gemaakt van één type druif, dit staat garant voor een uitstekende en unieke smaakbeleving.

Om tot een goede White Colheita of Tawny port te komen is het productieproces erg belangrijk. De sappen van de druif worden verzameld in vaten van neutraal hout. Het sap wordt minstens zes jaar bewaard gebleven, echter kan de leeftijd erg uiteenlopen.

De rijping in het hout zorgt voor een unieke smaak. Met de jaren ontstaan er tonen van gedroogd fruit, citrusvruchten en noten die samen een bijzonder geheel vormen.
 

 

Port proeverij

Wil je je verder verdiepen in de port of juist kennis maken met port? We bieden al een basis proeverij aan vanaf €145,50 per groep (6-12 personen). Toch liever een exclusieve proeverijen? Je kunt je eigen port proeverij ook samenstellen. We bieden de proeverijen zowel thuis als in onze winkel in Zwolle aan.

 


NIX18 NIET ROKEN -NIET DRINKEN

IM-PORT.nl biedt producten met alcohol aan. Wanneer u verder gaat verklaart u minimaal 18 jaar oud te zijn.

Daarnaast bevat deze site cookies Lees meer over uw privacy.