Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.
Product toegevoegd aan jouw offerte. Ga naar de offerte pagina om jouw offerte aan te vragen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.
Volle port met tonen van donker fruit, kruiden, vijgen en chocolade.
€ 29,00
Prijs per stuk
Op voorraad
Elegante port met aroma's van donker fruit, zwarte bes en zoethoutnuances.
€ 29,50
Zeer complex, vol tonen van kruiden, specerijen, gedroogde sinaasappelschil, ahornsiroop en...
€ 32,00
Silval 2015 Vintage port. Een jonge port, kan meteen gedronken worden, maar is ook een port die...
€ 32,50
Deze vintage 2013 van Quevedo is het resultaat van de beste selectie van wat de natuur heeft...
€ 33,00
Deze vintage 2007 van Quevedo in kleine fles wat fijn is voor een port met beperkte houdbaarheid...
€ 39,50
Een krachtige traditionele vintage uit 2013 voor wel een hele mooie prijs!
€ 46,00
Deze 2014 heeft een prachtig toegankelijke stijl, met grote, harde bosbessenaroma's. Zoete...
Silval 2001 Vintage port. In mooie kist bij zes flessen.
€ 48,00
Niet op voorraad
Een goed beoordeelde vintage uit 2014 voor wederom een hele mooie prijs!
Zeer vol en rijk, de Vintage 2018 is zowel evenwichtig als harmonieus, met een prachtige paarse...
Superdonker en krachtig. Toont aroma's van rozijnen, kruiden, koffie en viooltjes. Vol, zeer...
€ 52,00
Vintage port staat voor kwaliteit Vintage port heeft alles: een uitmuntende kleur, aroma en natuurlijk smaak. Dit zijn de soorten die men bewaart voor de speciale momenten. Er komen veel regels kijken bij de productie van een vintage, opgesteld door het Portugese instituut voor portwijn (IVDP). Ze bepalen dat de port gebotteld moet worden tussen de 18 en 30 maanden na de oogst van de druiven. Dit komt de rijke smaak van vintage ten goede. Eenmaal gebotteld gaat het rijpingsproces verder in de fles; sommige flessen liggen tot wel 80 jaar op de planken voordat ze worden genuttigd. Vintage port is hiermee één van de weinige soorten waarbij het rijpingsproces na het bottelen nog verder gaat. Des te langer de rijping, des te smaakvoller de port. Jonge vintage is echter ook zeker in trek en heeft een verfijnde smaak. Jaren waarin de oogst volgens verschepers goed genoeg is voor vintage port, worden goedgekeurd als vintage jaren. Nadat de druiven, vaak afkomstig van de wijngaarden van de producenten zelf, zijn gevinifieerd, liggen daarna te rusten in kleine, houten vaten. De ongefilterde drank zal naar verloop van tijd droesem vormen, iets dat typisch is voor een authentieke vintage. Wie een fles vintage aanbreekt doet er daarom goed aan deze eerst te decanteren. Het bezinksel dat achterblijft in de fles wordt door de Portugezen soms gebruikt om meer smaak te geven aan een goedkopere ruby port. Voordat de fles in handen van de consument eindigt zijn we bij een vintage echter al vele jaren verder. Er zijn vintage porten van 7 jaar jong, maar ook soorten die tot 60 jaar in de wijnkelder hebben gelegen om optimaal op smaak te komen. De leeftijd van een vintage is voor een groot deel bepalend voor de smaak; relatief jonge port smaakt fruitiger terwijl in de loop der jaren de smaak voller en complexer wordt. Ook het aroma van een port die lange tijd heeft gerijpt is een heel eigen beleving. Vanwege dit gebruik weten we dat er momenteel nog flessen vintage port in de wijnkelders in Porto liggen die pas over enige jaren verkrijgbaar zullen zijn, maar al een half mensenleven de tijd nemen om hun sublieme smaak te ontwikkelen. Een interessant en fascinerend idee voor de echte liefhebbers van port. Een vintage is daarmee een luxeproduct en niet altijd makkelijk te verkrijgen; van alle verkochte ruby port is slechts 1% vintage. Single Quinta De vraag naar vintage port is soms hoger dan het aanbod, vooral omdat producenten niet zomaar elk jaar een vintage op de planken kunnen leggen. Een alternatief hiervoor is de Single Quinta Vintage Port, afgekort tot SQVP. Dit is geen officiële benaming, maar het wordt toch vaak gebruikt als benaming voor port van hoge kwaliteit, enigszins vergelijkbaar met een vintage. De druiven zijn afkomstig van één quinta of wijngaard, al werken soms meerdere quinta’s samen aan een port. SQVP’s zijn vooral afkomstig van kleinere producenten welke niet de mogelijkheid hebben om een echte vintage port op hun naam te zetten. Deze producenten zijn niet afhankelijk van vintage jaren maar bekijken zelf of hun oogst goed genoeg is om aan een SQVP te werken. De prijs van een SQVP ligt doorgaans iets lager dan van een ware vintage, maar ook deze port is hoog gewaardeerd door vele kenners. Voedsel Combinaties Hoofdgerecht: Rosbief en wild Nagerecht: Blauwaderkaas, Chocolade cake en mouse