Quevedo is een port-producent die hoog aangeschreven staat onder liefhebbers. Al meer dan 100 jaar een familiebedrijf, staan nu Oscar Quevedo en Claudia Quevedo aan het roer. Ze maken mooie wijnen, bijzondere ports, zoals een Crusted Port en ook leuke producten zoals de adventscalender met 24 kleine flesjes port.

 

Bezig met laden...
  • access_time Voor 18.00 uur besteld, zelfde dag verzonden
  • place Ook afhalen in onze winkel in Zwolle
  • local_shipping Vanaf € 60,- gratis bezorging in heel NL

Quevedo

Wie authentieke port zegt, zegt Quevedo. Het betreft een familiebedrijf dat gevestigd is in de Douro vallei, de oorsprong van portwijn als typisch Portugese delicatesse. Het bedrijf dankt z’n bekendheid vooral aan het toetreden van Portugal tot de Europese Unie, wanneer het ook werd toegestaan voor lokale wijnmakers om hun producten te exporteren naar andere Europese landen. Voor die tijd werd Quevedo port vrijwel uitsluitend verkocht binnen de regio Vila Nova de Gaia in Porto. De samenwerking tussen de EU landen maakt dat we tegenwoordig ook in Nederland volop kunnen genieten van deze port.

Quevedo port van de wijngaard

Bij dit merk port staat vooral diversiteit centraal. Met meer dan 100 hectare aan wijngaarden hebben we wijnmakers alle ruimte om verschillende druivensoorten te groeien. Deze worden vervolgens gebruikt om een breed assortiment aan verrukkelijke portwijnen te creëren. Van lichtzoete witte port tot LBV en de echt smaakvolle vintage port, Quevedo heeft alle ingrediënten in huis. Hiermee zijn hun portwijnen geschikt als aperitief, bij de bereiding van gerechten of juist als afsluiter van een heerlijke maaltijd in de vorm van een dessertwijn.

Zorgvuldige selectie

De familie, waar meerdere generaties meewerken aan de productie van overheerlijke port, is bijzonder trots op de wijngaarden die ze al vele jaren in hun bezit hebben. Met veel zorgvuldigheid wordt gekozen welke druivensoort het best geteeld kan worden op een specifiek stuk land, en bij welke soort port deze het best uit de verf zullen komen. Daarom weet de koper dat een deze port staat voor uitmuntend kwaliteit. Toch hoeven we niet bijzonder diep in de buidel te tasten of ver te zoeken voor een port van Quevedo. Het merk heeft voet aan de grond weten te krijgen in grote delen van de wereld, zo ook Nederland. De wijnen zijn over het algemeen vriendelijk geprijsd zonder in te leveren op kwaliteit.
 


NIX18 NIET ROKEN -NIET DRINKEN

IM-PORT.nl biedt producten met alcohol aan. Wanneer u verder gaat verklaart u minimaal 18 jaar oud te zijn.

Daarnaast bevat deze site cookies Lees meer over uw privacy.