Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.
Product toegevoegd aan jouw offerte. Ga naar de offerte pagina om jouw offerte aan te vragen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.
Een mooie robijnrode LBV in kleine fles. Aroma's van pruimen en zoethout, evenwichtig en...
€ 13,50
Prijs per stuk
Op voorraad
Late Bottled vintage of LBV is het betaalbare alternatief voor een vintageport. Zeker deze Noval...
€ 22,00
€ 18,50
Deze port is vol en rijk in de mond, het bezit de speciale stijl en persoonlijkheid van een port...
Een mooie diep robijnrode LBV. Aroma's van pruimen en zoethout, zeer evenwichtig en fluwelig, met...
€ 24,00
Een mooie LBV van dit kleine klassieke porthuis uit Lamego.
€ 24,50
Ramos Pinto Late Bottled Vintage unfiltered 2018. In stijlvolle kartonnen giftbox.
€ 26,50
Absoluut heerlijk en mooie Late Bottled Vintage, tonen van gedroogd fruit, toast en hout, een...
€ 29,00
De Quinta de Marrocos LBV 2007 port is een uitstekende en gerijpte wijn, met aroma's van zwart...
€ 29,50
Niet op voorraad
Een verrukkelijke lbv, diep robijnrood van kleur, aroma's van zwart en rood fruit. Een genot om...
Late bottled vintage (on) gefilterd De ongefilterde variant zal naar verloop van tijd droesem vormen, een laag bestaande uit wijnkristallen, kleurstoffen en meer. Ongefilterde late bottled vintage moet om deze reden eerst gedecanteerd worden voor consumptie. Bij het overschenken van de wijn wordt het bezinksel van de wijn gescheiden. Let wel op: het decanteren van port kan, afhankelijk van de leeftijd van de fles, het best uren voor het nuttigen van de port gebeuren. Dit is iets om rekening mee te houden als u een speciale fles in gedachten hebt om op een moment te delen met familie of vrienden. Gefilterde late bottled vintage zal geen bezinksel vormen en hoeft daarmee ook niet gedecanteerd te worden voordat het klaar is om van te genieten tijdens, voor of na een maaltijd. Het ontbreken van bezinksel maakt ook dat de drank gestabiliseerd is en niet langer in de fles hoeft te rijpen. Een fles gefilterde late bottled vintage is daarom direct geschikt voor consumptie. De ongefilterde variant zal daarentegen nog jarenlang kunnen verbeteren als de fles onder de juiste omstandigheden wordt bewaard. Sommige eigenaren laten deze bijzondere port daarom tot wel 25 jaar in de wijnkelder rusten. In tegenstelling tot een fles echte vintage blijft een LBV na het aanbreken iets langer houdbaar; de fles kan opnieuw gesloten worden en blijft zo enige weken houdbaar. De keuze voor een gefilterde of ongefilterde LBV is persoonlijk, maar maakt wel degelijk verschil in het gebruik van de port. Of een late bottled vintage al dan niet gefilterd is, kan op verschillende manieren staan aangegeven op de fles. De Portugezen verwijzen naar de ongefilterde variant soms als “Tradiçional” of “unfiltered” op het label van de fles. Als er niets op de fles staat hierover, mag men aannemen dat het een gefilterde LBV betreft. Het label vertelt bovendien uit welk oogstjaar de specifieke port afkomstig is. Authentieke late bottled vintage port wordt goedgekeurd door het Portugese port-wijn Instituut (IVDP) en ook dit staat vermeld op het etiket. Zo weet de consument wanneer een fles daadwerkelijk op authentieke manier is geproduceerd is, of er sprake is van een namaak. Hoge kwaliteit De langere rijping op hout onderscheidt de late bottled vintage van een vintage port, maar ook deze categorie behoort tot de port van hoge kwaliteit. De smaak van een LBV is vol en complex, met een rijk aroma en verschillende tonen voor de fijnproever om te onderscheiden. Net als bij vintage port wordt er gebruik gemaakt van alleen uitmuntende druiven, afkomstig uit één oogst. De quinta’s, wijngaarden in de Portugese regio langs de Douro-vallei, met de beste druiven, worden daarom gebruikt voor de productie van portwijn uit het hoge segment: vintage port en late bottled vintage port. Bijna alle grote porthuizen hebben zowel late bottled vintage port en vintage port in hun assortiment. Via importeurs zijn deze bijzondere soorten verkrijgbaar over grote delen van de wereld. Voedsel Combinaties Hoofdgerecht : Rosbief, kalfsvlees met pepersaus en wild Nagerecht : Cheesecake, chocolade cake en mouse