Vintages en late bottled vintage is port uit één goed jaar, deze port word daarom ook niet vermengd met andere jaren. Wanneer een port niet exclusief genoeg is om als vintage gebotteld te worden, maar te mooi is om in een blend te verwerken, dan wordt het vaak een Late Bottled Vintage. Deze blijft dan ook iets langer op vat.
 
Bezig met laden...
  • access_time Voor 18.00 uur besteld, zelfde dag verzonden
  • place Ook afhalen in onze winkel in Zwolle
  • local_shipping Vanaf € 60,- gratis bezorging in heel NL

Vintage port

De Vintage port is exclusief in zijn soort en heeft een ultieme smaakbeleving. De port is maximaal op smaak na 20 tot 30 jaar. Het oogstjaar zal altijd te herleiden zijn op de fles. Om vintage port te produceren moet men aan strenge eisen voldoen. Zo kan vintage port alleen geproduceerd worden in het jaar dat de druivenoogst van de allerbeste kwaliteit is. De port is exclusief en daarmee zeldzaam in zijn soort. Vintage port is na opening maximaal drie dagen houdbaar. Deze port wordt om deze reden vaak genuttigd in weekenden of tijdens  bijeenkomsten.
 

Late bottled vintage (LBV)

Late Bottled Vintage is een goede vervanger voor vintage port. Ook deze port is gemaakt van druiven afkomstig uit één oogst. Het oogstjaar zal altijd te herleiden zijn op de fles.

Een Late Bottled Vintage kan wel of niet gefilterd zijn. Dit is belangrijke informatie, want het heeft invloed op de smaak van de port, en op de gebruikswijze. Een ongefilterde late bottled vintage port zal, eenmaal gebotteld, nog een rijpingsproces doormaken waardoor de smaak blijft verbeteren. Wel houdt dit ook in dat zich bezinksel zal vormen in de fles. Een ongefilterde port kan daarom het best gedecanteerd worden voordat het klaar is voor consumeren. Een gefilterde Late Bottled Vintage is al op zijn best, waardoor het niet nodig is om het verder te laten rijpen. Een geopende Late Bottled Vintage kan meerder weken bewaard worden na opening in tegenstelling tot de Vintage die maximaal drie dagen na opening niet meer te consumeren is.


 


NIX18 NIET ROKEN -NIET DRINKEN

IM-PORT.nl biedt producten met alcohol aan. Wanneer u verder gaat verklaart u minimaal 18 jaar oud te zijn.

Daarnaast bevat deze site cookies Lees meer over uw privacy.