Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.
Product toegevoegd aan jouw offerte. Ga naar de offerte pagina om jouw offerte aan te vragen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.
Quinta do Noval Fine Ruby. Verdient de beschrijving Fine volop. Lekkere instapper van Quinta do...
€ 7,50
Prijs per stuk
Op voorraad
Deze port vult de mond harmonieus en zonder agressiviteit. Het heeft een uitstekende balans...
€ 11,00
Maynard's Ruby Port. Een Ruby is een blend van meerdere druivensoorten en jaren. Deze port van...
€ 12,50
Elegante, fruitige structuur, tonen van rood fruit. Overheerlijke jonge port van de kleinste...
Een versterkte wijn gemaakt op basis van een Ruby Port met toegevoegde kinine. Deze uit...
€ 13,00
€ 14,50
Een rariteit van Ramos Pinto, met toegevoegde kinine én vitamine. Een versterkte wijn gemaakt op...
€ 15,00
São Leonardo Ruby Port. De basis serie van S.Leonardo is al top!
€ 16,50
Ruby port wordt gemaakt door een specifiek proces dat enkele stappen omvat: Oogsten en gisting: De druiven voor portwijn worden met de hand geoogst, meestal in september. Na het oogsten worden de druiven geplet en begint de gisting. Dit proces zet de suikers in de druiven om in alcohol. Versterking: Wanneer ongeveer de helft van de suikers zijn omgezet in alcohol (na ongeveer 2-3 dagen gisting), wordt de gisting gestopt door het toevoegen van een neutrale wijndistillaat. Dit verhoogt het alcoholgehalte tot ongeveer 19-22% en behoudt de natuurlijke suikers in de wijn, wat zorgt voor een zoete smaak. Rijping: Na de versterking wordt de wijn overgebracht naar grote, roestvrijstalen of betonnen tanks waar hij rijpt. Ruby port rijpt meestal gedurende 2-3 jaar. Deze korte rijpingsperiode helpt de wijn zijn frisse en fruitige karakter te behouden. Blending: Na de rijping worden verschillende batches van ruby port gemengd om een consistent product te verkrijgen. Dit mengen gebeurt door ervaren wijnmakers die zorgen voor de gewenste smaak en kwaliteit.