Ruby port is een type versterkte wijn uit Portugal, die bekend staat om zijn dieprode kleur en fruitige smaak. Het is een van de jongste soorten portwijn en wordt meestal jong gebotteld om zijn frisse en fruitige karakter te behouden.
Bezig met laden...

Ruby port wordt gemaakt door een specifiek proces dat enkele stappen omvat:

Oogsten en gisting: De druiven voor portwijn worden met de hand geoogst, meestal in september. Na het oogsten worden de druiven geplet en begint de gisting. Dit proces zet de suikers in de druiven om in alcohol.

Versterking: Wanneer ongeveer de helft van de suikers zijn omgezet in alcohol (na ongeveer 2-3 dagen gisting), wordt de gisting gestopt door het toevoegen van een neutrale wijndistillaat. Dit verhoogt het alcoholgehalte tot ongeveer 19-22% en behoudt de natuurlijke suikers in de wijn, wat zorgt voor een zoete smaak.

Rijping: Na de versterking wordt de wijn overgebracht naar grote, roestvrijstalen of betonnen tanks waar hij rijpt. Ruby port rijpt meestal gedurende 2-3 jaar. Deze korte rijpingsperiode helpt de wijn zijn frisse en fruitige karakter te behouden.

Blending: Na de rijping worden verschillende batches van ruby port gemengd om een consistent product te verkrijgen. Dit mengen gebeurt door ervaren wijnmakers die zorgen voor de gewenste smaak en kwaliteit.


NIX18 NIET ROKEN -NIET DRINKEN

IM-PORT.nl biedt producten met alcohol aan. Wanneer u verder gaat verklaart u minimaal 18 jaar oud te zijn.

Daarnaast bevat deze site cookies Lees meer over uw privacy.