Lagrima is Portugees voor traan. Deze zoete witte port loopt aan de binnenkant van een glas als een traan traag naar beneden. Een traan van geluk weliswaar na het proeven van deze perfecte afsluiter van een diner. 

In Nederland wordt al minder witte Port gedronken en wanneer iemand hier al voor kiest, dan zelden voor dit buitenbeentje. Zoet, zacht, met een vleugje honing. Onbetwist is de Lagrima van Ramos Pinto de hoogst gewaardeerde, een fles met een prachtig etiket van een melancholische Jezus.

De kleur is meer goud dan wit en de geur is bloemig. Niet te versmaden!
Bezig met laden...

Lagrima

De ultieme zoete witte port is toch wel Lágrima. Deze speciale soort is de meest zoete in deze categorie en daarmee uitermate geschikt als dessertwijn. Gek genoeg is Lágrima buiten Portugal nog niet veel te vinden. In eigen land is de zoete witte port veel verkocht en geldt als één van de populairste soorten witte port. De selectie voor witte druiven die worden gebruikt om Lágrima port te maken, luistert erg nauw, Vervolgens rijpt deze zoete witte port voor 3-5 jaar in eikenhouten vaten alvorens het gebotteld wordt. In Portugal wordt Lágrima veel gedronken en verkocht, het is niet moeilijk om een goede fles te vinden. In andere delen van de wereld laat de grote doorbraak van deze zoetekauw nog op zich wachten, wat overigens geheel onterecht is als je het de Portugezen vraagt.

Op zoek naar een goede Lágrima of andere zoete witte port? Het Zwols porthuis heeft zich toegelegd op het importeren van authentieke port uit de Douro-vallei. Ook deze populaire categorie port vind je bij ons.
 


NIX18 NIET ROKEN -NIET DRINKEN

IM-PORT.nl biedt producten met alcohol aan. Wanneer u verder gaat verklaart u minimaal 18 jaar oud te zijn.

Daarnaast bevat deze site cookies Lees meer over uw privacy.