Een 20 jaar oude tawny port is een heerlijke en complexe wijn, perfect voor liefhebbers van rijke, zoete wijnen met een diepte van smaak. De lange rijpingstijd in eikenhouten vaten geeft het zijn karakteristieke noten van gedroogd fruit, karamel en noten, wat het een uitstekende keuze maakt voor diverse gelegenheden en culinaire combinaties.

Voedsel Combinaties
Voorgerecht: Oude kaas, foie gras
Hoofdgerecht: Vlees met notenvulling en paté
Nagerecht:: Pudding, fruitcake en amandeltaart
Bezig met laden...
  • access_time Tot 26-6 alleen verzending woensdag / vrijdag
  • place Ook afhalen in onze winkel in Zwolle
  • local_shipping Vanaf € 60,- gratis bezorging in heel NL

Tawny port is een versterkte wijn afkomstig uit de Douro-vallei in Portugal. Het onderscheidt zich van andere soorten port door de manier waarop het wordt gerijpt en de unieke smaakprofielen die hierdoor ontstaan. Een 20 jaar oude tawny port is een blend van verschillende jaargangen, waarbij het gemiddelde rijpingsproces 20 jaar bedraagt. Hier zijn enkele kenmerken en informatie over deze wijn:

Kleur en Uiterlijk:
Tawny port heeft een amber tot kastanjebruine kleur, die intenser wordt naarmate de wijn ouder is. Een 20 jaar oude tawny port heeft vaak een diepere en complexere kleur.

Smaakprofiel:
Deze wijn heeft een complex smaakprofiel met noten van gedroogd fruit, zoals vijgen en rozijnen, karamel, toffee, noten (zoals amandelen en walnoten), en soms een vleugje chocolade of koffie.
Door de lange rijping heeft de wijn een zachte, fluweelachtige textuur met een goede balans tussen zoetheid en zuren.

Aroma:
De aroma’s van een 20 jaar oude tawny port zijn rijk en geconcentreerd, met tonen van gedroogd fruit, specerijen, noten en hout.

Productieproces:
Na de fermentatie wordt de wijn versterkt met wijnalcohol en vervolgens gedurende vele jaren gerijpt in kleine eikenhouten vaten. Dit langdurige rijpingsproces zorgt voor de oxidatie die de kenmerkende smaak en kleur van tawny port geeft.

Serveertips:
Een 20 jaar oude tawny port kan op kamertemperatuur of licht gekoeld worden geserveerd.

Bewaren:
Eenmaal gebotteld, ondergaat tawny port geen verdere verbetering in de fles. Een geopende fles kan enkele weken tot een paar maanden goed blijven, afhankelijk van hoe goed deze is afgesloten en bewaard.


NIX18 NIET ROKEN -NIET DRINKEN

IM-PORT.nl biedt producten met alcohol aan. Wanneer u verder gaat verklaart u minimaal 18 jaar oud te zijn.

Daarnaast bevat deze site cookies Lees meer over uw privacy.