Als de jongste telg in de Port familie, heeft port Rosé of Pink port nog niet de reputatie van de andere stijlen met hun eeuwenoude tradities. Rosé port is geen mengsel van witte en rode port, zoals vaak gedacht wordt, maar eigenlijk is het een Ruby port en wordt dus gemaakt van rode druiven. Doordat er een kortere blootstelling is aan de druivenschillen behoudt de portwijn zijn licht helderrode of roze kleur.

De port heeft kort gelegen, vaak minder dan drie jaar. Het is een zoete fruitige, maar vooral frisse, port voor warmere dagen. Je kunt deze port namelijk uitstekend koud (bijna ijskoud) drinken. 
Bezig met laden...

Portugal

Rosé port is een Portugese wijn. Deze soort bestaat pas sinds 2005 en is daarom nog redelijk vernieuwend. Er bestaat dus nog geen Rosé port die een rijpingsproces van tientallen jaren heeft meegemaakt.

Port Rosé kopen

Er bestaan nog niet veel soorten Rosé als het gaat om port, maar de lekkerste port Rosé kun je bij ons kopen. Wij hebben Maynard’s port en Quinta das Lamelas Rosé in ons assortiment. Deze soorten kun je afhalen bij ons in de winkel in Zwolle of thuis laten bezorgen. De bezorging is gratis vanaf een bestelling van €50,-.

Port cadeau

Deze port wijn is ook ideaal om als cadeau te geven. Het is namelijk een origineel cadeau, maar het smaakt ook nog eens heerlijk. Deze port wijnen zijn door ons zelf uitgekozen tijdens onze reizen naar het prachtige Porto.
 


NIX18 NIET ROKEN -NIET DRINKEN

IM-PORT.nl biedt producten met alcohol aan. Wanneer u verder gaat verklaart u minimaal 18 jaar oud te zijn.

Daarnaast bevat deze site cookies Lees meer over uw privacy.