Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.
Product toegevoegd aan jouw offerte. Ga naar de offerte pagina om jouw offerte aan te vragen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.
Een mooie robijnrode LBV in kleine fles. Aroma's van pruimen en zoethout, evenwichtig en...
€ 13,50
Prijs per stuk
Op voorraad
Een mooie diep robijnrode LBV. Aroma's van pruimen en zoethout, zeer evenwichtig en fluwelig, met...
€ 24,00
Buitengewoon evenwichtig. Geweldige structuur, met intense tonen van pure chocolade, zwarte...
€ 72,00
Zeer complex, vol tonen van kruiden, specerijen, gedroogde sinaasappelschil, ahornsiroop en...
€ 57,00
€ 32,00
€ 63,00
Wijnproductie is een familietraditie voor Domingos Alves de Sousa: zijn vader (Edmundo Alves de Sousa) en grootvader (Domingos Alves de Sousa) waren al Douro-wijnmakers. Maar Domingos Alves de Sousa omarmde aanvankelijk een andere carrière. Nadat hij een diploma burgerlijk ingenieur had behaald, kon hij de dubbele aantrekkingskracht (land en bloed) echter niet weerstaan ​​en gaf hij in 1987 zijn activiteit op om zich uitsluitend te wijden aan de exploitatie van de boerderijen die hem als erfenis toekwamen en die hij later aan anderen toebedeelde. De evolutie van de wijnbouwactiviteit heeft interessante, bijna paradigmatische aspecten en verdient een stukje geschiedenis. Lange tijd was het leverancier van de bekende en prestigieuze bedrijven Casa Ferreirinha en Sociedade dos Vinhos Borges. Net als veel andere Douro-wijnbouwers, getroffen door de recessie waarin de afgebakende regio kampte, wendde hij zich tot het waarderen van de ‘overblijfselen’ van portwijn, dat wil zeggen weidewijn uit de Douro, die tot dan toe traditioneel ondergeschikt was aan royale wijn. Natuurlijk vereiste deze radicale verandering in houding meer dan alleen maar goede wil en de wens om te slagen: er was technische en professionele training voor nodig. Zo volgde hij cursussen in wijnbouw en oenologie en ging, gewapend met deze ballast, aan de slag met de herstructurering van zijn wijngaarden en, vastbesloten zijn eigen weg te gaan als producent-bottelaar, bouwde hij de kelder in zijn Quinta da Gaivosa waar hij voortaan de wijn zou vinificeren. Na enkele experimenten met verschillende druivensoorten te hebben uitgevoerd, selecteerde hij de druivensoorten die het meest geschikt bleken om de beste Douro-wijnen met oorsprongsbenaming te produceren. Daarmee produceerde en bracht hij medio 1992 wat zijn eerste wijn zou zijn : Quinta do Vale da Raposa wit 1991, die kenners onmiddellijk boeide en de beste referenties verdiende. Het was het begin van een reis vol successen die zich tot vandaag heeft voortgesleept en waar we morgen zeker nog over zullen horen.