Wijn maken is een passie en dat geldt zeker voor LUYT wijn. Met zorg en kennis draait alles om wijn. Met de beste Portugese druivensoorten maken ze, op ambachtelijke wijze, ondersteund door moderne techniek, een kwaliteitswijn. De druiven voor de LUYT wijn worden verbouwd op een van de mooiste plekken in het UNESCO-werelderfgoed gebied, met een machtig uitzicht over de Douro vallei. De rode en witte “LUYT” Douro wijnen brengen de karakters van de oude en nieuwe wereldwijnen perfect samen in één fles.
Deze wijnen worden daarom ook geschonken in sterrenrestaurant FG in Rotterdam.
Bezig met laden...

LUYT wijnen

Maarten heeft zijn eigen Quinta de Alaúde (Portugees vertaald: “Boerderij van Luyt”) gebouwd op een van de mooiste plekken in het UNESCO-werelderfgoed gebied, met een machtig uitzicht over de Douro vallei. Hier woont en werkt hij en maakt hij onder het label “LUYT” zijn eigen wijn van inheemse druiven uit zijn eigen wijngaard en enkele bevriende wijngaarden. De rode en witte “LUYT” Douro wijnen brengen de karakters van de oude en nieuwe wereldwijnen perfect samen in één fles.
 

Overnachten

U kunt op een unieke plek overnachten op de wijngaarde van Maarten Luyt en op een ultieme manier beleven hoe er in dit fantastische port en wijn gebied wordt geleefd en gewerkt. Het uitzicht vanaf Quinta de Alaúde over de Douro vallei is namelijk adembenemend.
U kunt genieten van verhalen en ervaringen van een echte local. Tevens kunt u van de expert alles leren wat er maar te weten valt over de wijze waarop de port en wijn in de Douro gemaakt wordt. 

Hier geniet u van de gastvrijheid van een echte Nederlandse wijnmaker, die al 15 jaar in de Douro woont en werkt. Hij kent het gebied als zijn broekzak en heeft een enorm netwerk aan vrienden en kennissen die vaak collega’s zijn. Hierdoor kan Maarten er voor zorgen dat u tijdens uw verblijf in de Douro niets mist van de interessante activiteiten. Vaak zult u door Maarten op het goede moment op de juiste plaats zijn.  
 

Maarten Luyt

Maarten is een fantastische wijnmaker, inspirerend en heel educatief. Hij spreekt vol passie over wijn en port, over de wijngaarden en het productieproces. Over de vele technieken die hij tijdens zijn wereldwijde ervaringen als wijnmaker heeft opgedaan. Maarten is ontzettend vriendelijk en vol van verhalen en anekdotes. Vanuit Quinta de Alaúde zijn er, onder bezielende leiding van Maarten, talloze activiteiten te doen. U kunt bijvoorbeeld een bezoek en wijnproeverij aan een van de wijndomeinen van de regio maken. Of maak een boottocht op de Douro rivier, of bezoek het Douro Museum. Het aanbod is eindeloos. Een Stay at the Winemaker zorgt voor een onvergetelijke tijd in de Douro. Daarom zult u na uw eerste bezoek nog vaker terugkomen; gegarandeerd!

Maarten liet aan het begin van dit millennium het vertrouwde Nederland achter zich om zicht te gaan bekwamen in de wijnbouw en wijnmakerij, hij volgde daarna de wijn seizoenen en reisde diverse jaren van noordelijk naar zuidelijk halfrond afhankelijk van de oogsttijden. Uiteindelijk streek Maarten in 2009 neer in de Douro in Portugal, waar hij Quinta de Alaúde bouwde en begon met het produceren van zijn eigen LUYT wijnen.


NIX18 NIET ROKEN -NIET DRINKEN

IM-PORT.nl biedt producten met alcohol aan. Wanneer u verder gaat verklaart u minimaal 18 jaar oud te zijn.

Daarnaast bevat deze site cookies Lees meer over uw privacy.