Ruby Port Reserva is een premium categorie binnen de ruby portwijnen. Het is gemaakt van geselecteerde druiven van hogere kwaliteit en wordt gedurende een langere periode gerijpt dan gewone ruby port, meestal tussen de vijf en zeven jaar. Deze extra rijping zorgt voor een complexere smaak en een zachtere textuur.

Ruby Port Reserva heeft een intens fruitig karakter met smaken van rijpe bessen, kersen, en pruimen, maar ook met extra lagen van complexiteit zoals specerijen, chocolade, en soms een hint van vanille door de langere rijping. De wijn heeft een vollere body en een zachtere, meer verfijnde textuur dan standaard ruby port.

Deze port kan op dezelfde manier worden genoten als standaard ruby port, maar vanwege zijn hogere kwaliteit en complexere smaak is het ook uitstekend om puur van te genieten. Het kan goed worden gecombineerd met rijke desserts, kazen, of zelfs gewoon als een meditatieve afsluiting van een maaltijd.
Bezig met laden...
  • access_time Tot 26-6 alleen verzending woensdag / vrijdag
  • place Ook afhalen in onze winkel in Zwolle
  • local_shipping Vanaf € 60,- gratis bezorging in heel NL

"Reserva" in ruby port duidt op een hogere kwaliteit en een verfijndere, complexere smaak door een zorgvuldiger productieproces en een langere rijpingsperiode.

Productieproces
Druivenselectie: Voor reserva port worden druiven van betere kwaliteit geselecteerd, vaak afkomstig van oudere wijnstokken of specifiek geselecteerde wijngaarden.
Vinificatie: Het proces van gisting en versterking (door toevoeging van wijndistilaat) is vergelijkbaar met die van standaard ruby port, maar met extra aandacht voor detail en precisie om de beste kwaliteit te garanderen.
Rijping: In tegenstelling tot standaard ruby port, die meestal slechts 2-3 jaar rijpt, wordt reserva port gedurende een langere periode van 5-7 jaar gerijpt in grote eikenhouten vaten of roestvrijstalen tanks. Deze langere rijpingstijd helpt bij het ontwikkelen van meer complexiteit en diepte in de wijn.
Blending en bottelen: Na de rijping worden verschillende partijen zorgvuldig gemengd om een consistente kwaliteit te bereiken. De wijn wordt vervolgens gefilterd en gebotteld.


NIX18 NIET ROKEN -NIET DRINKEN

IM-PORT.nl biedt producten met alcohol aan. Wanneer u verder gaat verklaart u minimaal 18 jaar oud te zijn.

Daarnaast bevat deze site cookies Lees meer over uw privacy.