Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.
Product toegevoegd aan jouw offerte. Ga naar de offerte pagina om jouw offerte aan te vragen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.
Goede balans tussen zure frisheid en suikers, fris in de mond en met een aangename zoetheid. Het...
€ 11,00
Prijs per stuk
Op voorraad
Fluwelig in de mond, met een goede balans tussen structuur en frisheid van de port. Het...
De White Port valt binnen het assortiment van Maynard op door zijn kenmerken: vol, rond, romig en...
€ 12,50
Quinta do Noval's fijne witte port, veel karakter. Rijk en Fruitig
Niet op voorraad
Een echt mooie witte port, fris en zoet. Met tonen van noten, citroen en honing
€ 14,50
De smaak van zoete witte port komt voort uit een uniek productieproces waaraan specifieke regels voor gelden. Na het pletten van de druiven wordt de sap gefermenteerd voor 1 tot 4 dagen. Het proces van fermentatie wordt halverwege gestopt door toevoeging van “aguardente”. Wat overblijft is een alcoholische drank met een relatief hoog gehalte aan natuurlijke suikers. Een zoete, frisse smaakmaker dus. De volgende stap is rijping van de drank in houten vaten voordat het gebotteld wordt en kan worden aangeboden aan de wijnliefhebber. De meeste soorten witte port ondergaan geen rijpingsproces dat tientallen jaren in beslag neemt, maar worden voor port-normen al snel gebotteld. Uitzondering zijn er wel, old white port en White Colheita Port. Maar de doorsnee zoete witte port is vooral relatief jong, verfrissend en perfect voor de zomer. Bij voorkeur wordt het dan ook koud geserveerd of “on the rocks”. Het zomerse imago van zoete witte port verklaart ook het succes van het gebruik in “port tonic”. Hoewel mixdrankjes en cocktails niet door elke portliefhebber wordt gewaardeerd, is de mix van witte port, tonic en een schijfje citroen erg in trek bij een breed publiek. De sprankelende tonic en het vleugje citroen maakt het ook aantrekkelijk voor niet-wijndrinkers. Port tonic wordt veelvuldig geserveerd in clubs en discotheken, maar staat ook op de menukaart van veel cafés en restaurants.