In 1981 begon John Graham met Churchill’s en was hiermee de eerste Engelsman die een nieuw Porthuis startte in 50 jaar. De grondslag van dit nieuwe bedrijf was de wens om de familietradities voort te zetten met het blijven produceren van Ports met een eigen individuele stijl. De naam van het nieuwe bedrijf is afkomstig van zijn vrouw, Caroline Churchill.

De ports van Churchill's zijn minder zoet door langere fermentatie en koud bewaren van druiven.

 
Bezig met laden...
  • access_time Voor 18.00 uur besteld, zelfde dag verzonden
  • place Ook afhalen in onze winkel in Zwolle
  • local_shipping Vanaf € 60,- gratis bezorging in heel NL

Vergeleken met de andere Porthuizen, waarvan de meeste begonnen in de 18de of 19de eeuw, is de geschiedenis van Churchill’s kort. In slechts 40 jaar porthandel heeft het bedrijf een benijdenswaardige reputatie opgebouwd voor het produceren van Port van zeer hoge kwaliteit.

 

Quinta da Gricha

In 1999 werd Quinta da Gricha gekocht. Een 50 hectare groot domein met A-wijngaarden op de zuidoever van de Douro , tussen Pinhão en Tua, in het prestigieuze Cima Corgo gebied. Alle Churchill’s Port wordt geproduceerd in de ‘winery’ van Quinta da Gricha in traditionele granieten bakken (lagares) uit 1852.
 

Duurzaamheid

Chrurchill's past duurzame landbouwmethoden toe die zijn gecertificeerd door het SATIVA-instituut. Onze porto's worden geproduceerd met alleen inheemse gistfermentatie. De wijnen bevatten geen, of worden geproduceerd, met genetisch gemodificeerde organismen of stoffen met oorsprong in. Er worden geen dierlijke producten gebruikt.


NIX18 NIET ROKEN -NIET DRINKEN

IM-PORT.nl biedt producten met alcohol aan. Wanneer u verder gaat verklaart u minimaal 18 jaar oud te zijn.

Daarnaast bevat deze site cookies Lees meer over uw privacy.