Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.
Product toegevoegd aan jouw offerte. Ga naar de offerte pagina om jouw offerte aan te vragen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.
Halve Fles. Quinta do Noval Tawny. Mooie, zachte Port. Lekkere instapper van Quinta do Noval.
€ 7,50
Prijs per stuk
Op voorraad
Opvallende port, ver boven het gemiddelde voor een mooie instapprijs. een afgeronde smaak, lang...
€ 11,00
Een Tawny rijpt op kleine eikenhouten vaten en heeft hierdoor karakteristieke smaken van...
€ 12,50
Opvallende lekkere port, elegante en evenwichtig met een klein zuurtje voor de frisheid. Tonen...
Quinta do Noval Tawny. Mooie, zachte Port. Lekkere instapper van Quinta do Noval.
€ 13,50
Hoge kwaliteit Tawny die 5 jaar heeft gerijpt op eikenhouten vaten. Deze port wijn is afkomstig...
€ 16,50
São Leonardo Tawny Port. De beste "basis" port die we kennen. Fruitig aroma met toetsen van...
€ 17,50
Een normale tawny port, ook wel "basic" tawny port genoemd, is een portwijn die een kortere rijpingsperiode heeft ondergaan in houten vaten, meestal tussen de 3 en 5 jaar. Dit type tawny port is toegankelijker en minder complex dan de oudere, langdurig gerijpte tawny ports zoals de 10, 20, 30, of 40 jaar oude varianten. Een basis tawny port heeft een amberkleurige tot lichtbruine tint, die ontstaat door de korte periode van oxidatieve rijping in eikenhouten vaten. Het bevat nog steeds fruitige tonen, maar deze zijn minder intens dan bij ruby port. Denk aan gedroogde vruchten zoals rozijnen en vijgen. Lichte noten van amandelen en walnoten beginnen zich te ontwikkelen. Daarbij subtiele karamel- en toffeetonen door de vatrijping. Ook kunnen mildere specerijtonen zoals kaneel en vanille aanwezig zijn. Het bouquet van een basis tawny port omvat hints van gedroogd fruit, lichte kruiden en een vleugje hout. Deze portwijn heeft een zachte en soepele textuur, met een medium body en een aangename, niet al te zware afdronk. Productieproces Druivenoogst en gisting: Net als bij andere portwijnen worden de druiven handmatig geoogst en gefermenteerd. De fermentatie wordt gestopt door het toevoegen van een wijndistilaat waardoor een versterkte wijn ontstaat. Rijping: De wijn wordt overgebracht naar houten vaten voor een rijpingsperiode van 3 tot 5 jaar. Tijdens deze periode vindt oxidatie plaats, wat bijdraagt aan de verandering in kleur en smaak. Blending en bottelen: Na de rijping worden verschillende batches gemengd om een consistente smaak en kwaliteit te bereiken. De wijn wordt vervolgens gefilterd en gebotteld, klaar voor consumptie.