De Vinho Quinado van Ramos Pinto is oorspronkelijk gemaakt voor de Braziliaanse markt, een grote afzetmarkt voor Ramos Pinto. Port is daar zelfs bekend onder de naam Adriano, naar Adriano Ramos Pinto (
zie ook de Adriano ports van Ramos Pinto).
Wijn uitsluitend gemaakt van Ruby Port Wine, volgens een geheime formule, met toevoeging van quina (calisaia-soort) afkomstig van S. Tomé, citroenmelisse, munt en ascorbinezuur. Dit maakt de port licht bitter.
Kinine is een stof die voorkomt in de schors van verschillende bomen en die koortsverdrijvende eigenschappen heeft. Het werd en wordt gebruikt om malaria en malaria te bestrijden, vanwege het hoge vitaminegehalte. Sinds de oprichting produceert Casa Ramos Pinto zijn Quinado Vitaminado, een geweldig aperitief, versterkend, versterkend en koortsverdrijvend middel.
Quinado Ramos Pinto kan zo gedronken worden, met ijs, met of zonder citroen, met gin-tonic water.