De Douro loopt in de familie

Quinta de Marrocos, herkenbaar aan de iconische tweelingcipressen, is een van de oudste "Quintas" van de Douro. Het is gelegen op de linkeroever van de rivier de Douro, in de Neder-Corgo, de bron van de Port-wijnstreek. Al generaties lang is het het hoofdkwartier van de familie Correia de Sequeira.

 

Bezig met laden...
  • access_time Tot 26-6 alleen verzending woensdag / vrijdag
  • place Ook afhalen in onze winkel in Zwolle
  • local_shipping Vanaf € 60,- gratis bezorging in heel NL

Op Quinta de Marrocos worden de druiven van oude wijngaarden nog steeds te voet betreden  en gerijpt in houten vaten in de stille kelders van het landgoed. Zo ontstaan ​​Douro- en Port-wijnen met een grote complexiteit, die zijn bekroond voor zijn uitstekende kwaliteit in de meest veeleisende internationale wedstrijden.

Een betoverend terroir

De wijngaarden van Quinta de Marrocos strekken zich uit tot 180 m hoogte, op terrassen ondersteund door stenen muren. Blootstelling aan het noorden is een van de belangrijkste punten, wat een langzame rijping van druiven bevordert: de hoogte biedt warme temperaturen, de rivierbries koelt de wijngaarden 's nachts af. De gemiddelde helling van 80% verhindert mechanisatie, waardoor een "heldhaftige" wijnbouw nodig is. Al het werk is handmatig, een eeuwenoud erfgoed dat we willen behouden, met respect voor de leeftijd van de wijnstokken en de kwaliteit van de druiven. De lage opbrengsten zijn inherent aan dit type wijnstokken, zonder irrigatie, in leisteenbodems met een lage vruchtbaarheid en een licht zure pH.

Eeuwenoude wijngaarden

Oude wijngaarden zijn het DNA van Quinta de Marrocos. Meer dan 100 jaar oud, met meer dan 8.000 planten per hectare, groeien hier meer dan 50 nobele en oude druivensoorten van de Douro samen. Een blend die de wijsheid weerspiegelt van degenen die ervoor hebben gekozen, en de noodzaak om te zorgen voor voldoende productie om te overleven. Deze diversiteit is ons erfgoed, waar verleden, heden en toekomst samenvloeien! De wijngaarden hebben in de loop der jaren een natuurlijk evenwicht gekregen, "producerend wat ze kunnen, en niet wat ze willen." Dit is het geheim van kwaliteitswijnen, dicht, vol, krachtig, met elegante aroma's en smaken.
 


NIX18 NIET ROKEN -NIET DRINKEN

IM-PORT.nl biedt producten met alcohol aan. Wanneer u verder gaat verklaart u minimaal 18 jaar oud te zijn.

Daarnaast bevat deze site cookies Lees meer over uw privacy.