Extra voordelig per kist!
Typisch voor Quinta do Noval Vintage Port is zijn puurheid van fruit en een fijne, delicate kwaliteit. Evenwicht, harmonie, finesse en elegantie kenmerken deze geweldige Vintage Ports Noval volgt haar eigen weg in haar benadering van Vintage Port. Dit jaar declareren ze met zowel de reguliere vintage als de wereldberoemde Nacional. De vintage 2019 bestaat uit 2780 kisten.
2019 werd gekenmerkt door een milde winter en over het algemeen droge omstandigheden, met bijna geen regen van mei tot eind augustus. Terwijl producenten in veel delen van Europa te maken kregen met hittegolven, en hoewel we langdurig zonnig weer genoten, waren de zomertemperaturen in de Douro dit jaar gelukkig lager dan normaal, waardoor de afwezigheid van regen voor de wijnstokken gemakkelijker te verdragen was. Bovendien zorgde een lage luchtvochtigheid voor een lage ziektedruk in de wijngaarden en mooie gezonde druiven. De oogst is op 9 september gestart voor de rode rassen. De oogstomstandigheden waren ideaal, met gematigde temperaturen en algemeen droog weer. De opbrengsten waren iets hoger dan normaal en de most vertoonde een grote natuurlijke zuurgraad en frisheid. Na 6 weken plukken waren de arbeiders pas op 18 oktober klaar met oogsten, . Dit was een lange oogst, maar dit is niet ongebruikelijk in de Douro, waar de diversiteit aan druivensoorten, aspecten en hoogtes resulteert in verschillende pluktijden voor elk specifiek perceel. Deze diversiteit vormt een uitdaging voor het technische team, maar ook een ongelooflijke rijkdom, die complexiteit en karakter toevoegt aan de wijnen van Quinta do Noval.
Vroege proeverijen lieten enkele geweldige wijnen zien. Ze vertonen een uitgesproken aromatische intensiteit van rijp rood fruit en een opmerkelijke levendigheid. De fijne kwaliteit van de tannines draagt ​​bij aan goed gestructureerde Ports met een lang rijpingspotentieel. Druiven worden te voet vertrapt om de most te verkrijgen, waarna ze macereren in de lagares, de traditionele stenen vaten van de Quinta, om de best mogelijke extractie van aroma's, kleur en tannines tijdens de fermentatie te garanderen. Het wordt 18 maanden gerijpt in houten vaten in de geklimatiseerde kelders van de Quinta, in de afgebakende regio van de Douro-vallei, voordat het wordt gebotteld.
-> Nu nog voordeliger in kist van zes flessen <-