Zeer complexe neus, met geroosterde noot, pruimen, citrusschil, lichte bloemen, vrij lichte vluchtige zuren, hint van zoet vlees.
Fris, licht en elegant in de mond, bijna citroenachtig in zijn frisheid, fijne zoetheid, zeer lichte zweem van droogheid.
Fijne lengte met karamel, bloemen, citrus, licht exotisch hout, zeer lichte vluchtige zuren, zeer elegant en fris.
Heerlijke port; zeer lichte expressie, complex en jong.
Wijnbereiding:
Colheita is een port van één enkele oogst, gerijpt in eikenhouten vaten gedurende minstens zeven jaar en gebotteld op verzoek.De Maynard's Colheitas is zorgvuldig geselecteerd en gerijpt in eikenhouten vaten om een ​​rijke zachtheid te produceren met de fijnste balans en elegantie van oude tawny's.
De wijn moet op een frisse, droge en donkere plaats worden bewaard, zonder temperatuurschommelingen en de fles moet rechtop blijven staan. Als natuurproduct is de Port onderhevig aan bezinking bij het ouder worden. Om de volheid van zijn versheid en kwaliteit te garanderen, wordt de wijn bij voorkeur geconsumeerd met de kortste tijd op fles. Serveer bij een temperatuur tussen de 12 en 14ºC.
Food Pairing: goed in combinatie met karameldesserts, gedroogd fruit en kruiden, zoals karamelfondant met appel- en gembergelei, tatintaart, gebrande room en kazen van minimale intensiteit. Ondanks de leeftijd blijft de versheid behouden. Gaat buitengewoon goed met een verfrissende mandarijnenparfait. De veelheid aan mogelijke harmonieën is verbazingwekkend, waardoor de consument het plezier heeft om op zoek te gaan naar nieuwe smaken.
Informatie
Producent
Barão de Vilar
Druiven
Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Sousão, Tinta Amarela, Tinto Cão.
Samenstelling
Eén oogstjaar
Rijping
Houtrijping klein volume
Review toevoegen
Het is niet mogelijk om een review met 0 sterren te plaatsen *